Workshop wol spinnen


Workshop wol spinnen

Lijkt het het je leuk om te leren hoe je wol kunt spinnen? Tijdens deze workshop leer je de basishandelingen van het spinnen. De workshop is intensief, maar na 2 uur ga je met je eerste zelf gesponnen draadje naar huis. We werken met gewassen en gekaarde schapenwol. Er kan nog wel wat stof uit de wol vallen. Trek daarom niet je beste kleren aan of neem een halterschort mee.  Na de workshop kun je een spinnewiel huren, zodat je thuis verder kunt oefenen. Het is mogelijk om gekaarde schapen- of alpacawol te kopen zodat je thuis meteen aan de slag kunt. Naast enkeltraps spinnewielen van het merk Louet is er ook een dubbeltraps spinnewiel van het merk Ashford aanwezig. Dit spinnewiel kun je aan het eind van de les even uitproberen. Er is ook een e-spinner van het merk Ashford aanwezig. Om te spinnen met de e-spinner is het fijn als je al wat ervaring hebt met spinnen. Schrijf je als spinner of spinster met ervaring gerust in voor een workshop als je de e-spinner op je gemak wilt uitproberen.

De workshop duurt 2 uur en kost €37,50. Het huren van een spinnewiel kost €30,- per week en er wordt €30,- borg gevraagd. Wil je geen workshop maar wel een spinnewiel huren? Kijk dan bij Spinnewiel verhuur.

Waar moet je aan denken bij een workshop Wol spinnen?

  • In het atelier is voldoende ruimte, zodat de deelnemers voldoende afstand tussen elkaar kunnen houden.
  • Er wordt met echte schapenwol gewerkt, let op met allergie.
  • Vul het aanmeldformulier in als je deze workshop wilt volgen, of mail naar info@nieuwvermaak.nl als je nog vragen hebt over deze workshop.
  • De kosten voor de workshops zijn inclusief alle materialen, koffie/thee of fris.
  • Parkeren kan voor de deur of 30 meter verderop op een parkeerplaats.
  • Door je in te schrijven voor een workshop ga je akkoord met de algemene voorwaarden.