Workshop wol spinnen


Workshop wol spinnen

Lijkt het het je leuk om te leren hoe je wol kunt spinnen? Tijdens deze workshop leer je de basishandelingen van het spinnen. We beginnen met het oefenen met trappen. Daarna krijg je een bolletje synthetische wol die je op de klos windt. Zo ervaar je hoe het voelt als het spinnewiel aan de draad trekt. Daarna starten we met echte wol. We werken met gewassen en gekaarde schapenwol. Ben je allergisch voor schapenwol, dan is het ook mogelijk om te leren spinnen met alpacawol. De workshop is intensief, maar na 2 uur ga je met je eerste zelf gesponnen draadje naar huis. Het is belangrijk dat je niet te lang wacht met thuis verder spinnen, omdat je het geleerde anders weer snel kwijtraakt. Heb je zelf geen spinnewiel, dan kun je na de workshop evt. een spinnewiel huren. Het is ook mogelijk om gekaarde schapen- of alpacawol te kopen zodat je thuis meteen aan de slag kunt. Naast enkeltraps spinnewielen van het merk Louet is er ook een dubbeltraps spinnewiel en een elektrisch spinnewiel van het merk Ashford aanwezig. Je mag alle drie de spinnewielen uitproberen, zo ontdek je welk spinnewiel het beste bij je past.  Wil je nog meer leren over spinnen, twijnen en kaarden? Dan kun je nog een vervolgles boeken. Vraag er naar tijdens de workshop.

Schrijf je als spinner of spinster met ervaring gerust in voor een workshop als je de e-spinner of de dubbeltrapper op je gemak wilt uitproberen.

De workshop duurt 2 uur en kost €45,- Klik hier voor informatie over spinnewiel verhuur.

Waar moet je aan denken bij een workshop Wol spinnen?

  • Er wordt met echte schapenwol gewerkt, let op met allergie.
  • Vul het aanmeldformulier in als je deze workshop wilt volgen, of mail naar info@nieuwvermaak.nl als je nog vragen hebt over deze workshop.
  • De kosten voor de workshops zijn inclusief alle materialen, koffie/thee of fris.
  • Het is mogelijk om een High-tea of Luxe lunch te combineren met de workshop.
  • Parkeren kan voor de deur of 30 meter verderop op een parkeerplaats.
  • Door je in te schrijven voor een workshop ga je akkoord met de algemene voorwaarden.