Cursus wol bewerken


Cursusdag wol reinigen, kaarden en spinnen

Wil je graag een ruwe schapen- of alpacavacht reinigen en verwerken en weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Tijdens deze cursusdag leer je van alles over wol reinigen en verwerken. Je begint met wol sorteren van een ruwe vacht. Daarmee maak je de wol wasklaar. Je krijgt uitleg over het wasproces van de wol. Daarna reinig je wol die al gewassen is door de laatste vuiltjes er met de hand uit te halen. Op naar de kaardmolen voor de volgende stap, het kaarden. Na het doorlopen van de eerste drie stappen is je wol heel schoon en dat wil je graag als je gaat spinnen of natvilten. In de laatste fase ga je wol spinnen. Voor het spinnen zijn 3 soorten spinnewielen beschikbaar, enkeltraps, dubbeltraps en een elektrisch spinnewiel. Alle wol die je bewerkt tijdens deze dag mag je mee naar huis nemen. Voor het bedienen van de voetpedalen van de spinnewielen kun je het beste platte schoenen dragen. Halterschorten zijn aanwezig.

We werken tijdens de cursusdag voornamelijk met schapenwol. Tenzij je allergisch bent voor schapenwol, of je de wens hebt om een alpacavacht te bewerken. Met alpacawol kun je ook leren spinnen, maar vraagt iets meer techniek. Schapenwol kan nog wel eens sterk naar schaap ruiken, de ene vacht meer dan de andere. Alpacawol ruik je haast niet, het is voornamelijk stoffig en zanderig.

We starten de cursusdag om 10 uur. Rond 16 uur ronden we dag af.

Cursusprijs €97,50 inclusief een luxe lunch en 2 waszakjes. Wil je thuis alles nog eens rustig nalezen? Het hele proces staat beschreven in de  werkbeschrijving wol wassen, kaarden en spinnen. Deze werkbeschrijving krijg je per mail na de workshop.

Deelnemers beoordelen de cursusdag gemiddeld met een 8,7.

Het is ook mogelijk om een workshop wol reinigen en kaarden te volgen. Klik hier voor meer informatie over de workshop wol reinigen en kaarden. Wil je alleen leren spinnen? Klik hier voor meer informatie over de workshop wol spinnen.

Nog vragen? Stuur gerust een mailtje. Ben je enthousiast geworden en wil je meteen aanmelden voor de cursusdag? Klik dan hier.

Waar moet je aan denken bij een cursus wolbewerken?

  • In het atelier is voldoende ruimte, zodat de deelnemers voldoende afstand tussen elkaar kunnen houden.
  • Er wordt met echte wol gewerkt, let op met allergie.
  • Vul het aanmeldformulier in als je deze cursus wilt volgen, of mail naar info@nieuwvermaak.nl als je nog vragen hebt over deze cursus.
  • De cursusdag is inclusief koffie, thee of sap en een heerlijke lunch. (Dieetwensen graag even doorgeven
  • Parkeren kan voor de deur of 30 meter verderop op een parkeerplaats.
  • Door je in te schrijven voor een cursus ga je akkoord met de algemene voorwaarden.