Cursus wolbewerken


Cursusdag wol reinigen, kaarden en spinnen

Wil je graag aan de slag met een ruwe schapen- of alpacavacht en weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Tijdens deze cursusdag leer je van alles over wol. Je begint met wol uitzoeken voor het gewassen kan worden, daarna reinig je de wol na het wassen door de laatste vuiltjes er met de hand uit te halen en de wol zo nodig uit te borstelen. Op naar de kaardmolen voor de volgende stap, het kaarden. Na het doorlopen van de eerste drie stappen is je wol heel schoon en dat wil je graag als je gaat spinnen of natvilten. In de laatste fase ga je wol spinnen. Alle wol die je bewerkt tijdens deze dag mag je mee naar huis nemen.

Wol reinigen en kaarden doe je met alpacawol, spinnen met schapenwol. Tenzij je allergisch bent voor schapenwol. Met alpacawol kun je ook leren spinnen, maar vraagt iets meer techniek. Alpacawol stinkt niet, het is voornamelijk stoffig en zanderig. Tijdens het uitzoeken van ruwe wol is het aan te raden om een mondkapje te dragen. Dat voorkomt dat je stof inademt.

Cursusprijs €97,50

Investeer in jezelf en leer van alles over wol reinigen, kaarden en spinnen. Of geef een cursus cadeau.

Waar moet je aan denken bij een cursus wolbewerken?

  • In het atelier is voldoende ruimte, zodat de deelnemers voldoende afstand tussen elkaar kunnen houden.
  • Er wordt met echte wol gewerkt, let op met allergie.
  • Vul het aanmeldformulier in als je deze cursus wilt volgen, of mail naar info@nieuwvermaak.nl als je nog vragen hebt over deze cursus.
  • De cursusdag is inclusief koffie, thee of sap en een heerlijke lunch. (Dieetwensen graag even doorgeven)
  • Gratis 3 waszakjes.
  • Parkeren kan voor de deur of 30 meter verderop op een parkeerplaats.
  • Door je in te schrijven voor een cursus ga je akkoord met de algemene voorwaarden.