Workshop naaldvilten


Workshop naaldvilten

Tijdens deze workshop vilten we met lontwol en een viltnaald een vrolijk diertje of figuurtje in jouw favoriete kleuren. Naaldvilten is niet moeilijk, iedereen kan het leren. Je begint met een basisvorm waar je steeds wol aan toevoegt. Door met de naald in de wol te prikken maak je deze steviger. Hoe meer je in de wol prikt, des te steviger wordt het. Door op bepaalde plekken meer wol toe te voegen, krijg je een bepaalde vorm. Je boetseert een beestje of figuurtje met wol tot je helemaal tevreden bent over het eindresultaat. Er is keuze uit heel veel kleuren wol en er komen steeds nieuwe (voorbeeld) diertjes en figuurtjes bij. Tijdens de workshop leer je basis van het naaldvilten. Wil je meer leren kies dan voor een workshop naaldvilten speciaal of volg een cursus naaldvilten.
Maak kennis met deze leuke hobby en neem een vrolijk diertje of figuurtje mee naar huis. De workshop klein diertje of figuurtje maken neemt 2,5 uur in beslag en kost €37,50. Wil je iets groters maken, dan duurt de workshop 3,5 uur en kost €45,- (Deze workshop staat op het aanmeldformulier als naaldvilten speciaal). Kinderen vanaf 12 jaar zijn van harte welkom.
Vul het aanmeldformulier in als je een van deze workshops wilt volgen, of mail naar info@nieuwvermaak.nl als je nog vragen hebt over deze workshops.

Workshop 2D naaldvilten

Bij deze workshop vilt je een afbeelding op een lap gevilte schapenwol. Je neemt een tekening naar keuze over op soluvlies, het soluvlies maak je vast aan de viltlap waarna je de vakjes inkleurt met wol (lontwol of alpacawol) en een viltnaald. Je kunt kiezen uit diverse tekeningen van dieren of bloemen (hert, vogels, schaap, klaproos). Deze workshop is erg leuk om te doen, niet moeilijk qua techniek en je ziet snel resultaat. Deze workshop neemt 2 uur in beslag en kost €37,50.
Vul het aanmeldformulier in als je deze workshop wilt volgen, of mail naar info@nieuwvermaak.nl als je nog vragen hebt over deze workshop.

Waar moet je aan denken bij een workshop Naaldvilten?

 • Er wordt met echte schapenwol gewerkt, let op met allergie.
 • Om hygiënische redenen begin je de workshop met een nieuwe viltnaald, die je na afloop mee naar huis mag nemen.
 • Vul het aanmeldformulier in als je deze workshop wilt volgen, of mail naar info@nieuwvermaak.nl als je nog vragen hebt over deze workshop.
 • De kosten voor de workshops zijn inclusief alle materialen, koffie/thee of fris.
 • Het is mogelijk om een High-tea of Luxe lunch te combineren met de workshop.
 • Parkeren kan voor de deur of 30 meter verderop op een parkeerplaats.
 • Door je in te schrijven voor een workshop ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

Naaldviltpakketten


Nieuw Vermaak maakt ook werkbeschrijvingen voor naaldviltpakketten. De Creawolwebwinkel verkoopt deze pakketten, waarin alle benodigdheden zitten en een stap voor stap fotowerkbeschrijving. De naaldviltpakketten zijn verkrijgbaar in verschillende niveaus, voor beginnende naaldvilters, maar ook voor gevorderden. Leuk om cadeau te doen, of gewoon lekker voor jezelf. Op dit moment zijn de volgende naaldviltpakketten verkrijgbaar:

 • 2 vogeltjes naaldvilten €12,50 (beginners, keuze uit 2 pakketten)
 • 2 engeltjes naaldvilten €13,50 (beginners)
 • Cadeaulabels – bloemen €13,50 (beginners)
 • 2 muizen naaldvilten €9,50 (beginners)
 • Beer naaldvilten €24,50 (beginners)
 • Sneeuwpop naaldvilten €12,50 (keuze uit 2 niveau’s, beginners en licht gevorderd)
 • Cadeaulabels – natuurtinten 13,50 (licht gevorderd)
 • Bosnimfen €13,50 (licht gevorderd)

Met een naaldviltpakket kun je direct aan de slag en leer je meteen naaldvilten.  Andere kleuren lontwol kun je bijbestellen bij je set, zodat je creaties helemaal worden zoals jij ze het liefst ziet. Als je andere basiskleuren wilt bestellen heb je daar 50 cm wol per vogel/engel voor nodig. Overige kleuren 15 cm. Je kunt ook 5 tintensetjes bijbestellen, daar zit 30 cm wol in per kleur.

Er komen steeds naaldviltpakketten bij, de eerste aankondigingen daarvan komen op Facebook en Instagram.

Heb je nog nooit een viltnaald in je handen gehad, maar vind je het leuk om het te leren? Bekijk dan de video’s met uitleg over basistechnieken. In de video’s complete creaties maken wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een creatie maakt.