Workshop naaldvilten


Workshop naaldvilten beginner

Tijdens deze workshop vilten we met lontwol en een viltnaald een vrolijk diertje in jouw favoriete kleuren. Naaldvilten is niet moeilijk, iedereen kan het. Je begint met een basisvorm waar je steeds wol aan toevoegt. Door met de naald in de wol te prikken maak je deze steviger. Hoe meer je in de wol prikt, des te steviger wordt het. Door op bepaalde plekken meer wol toe te voegen, krijg je een bepaalde vorm. Je boetseert eigenlijk je beestje met wol tot je helemaal tevreden bent over het eindresultaat. Er is keuze uit heel veel kleuren wol en er komen steeds nieuwe diertjes en figuurtjes bij.
Het is ook mogelijk om een leuk cadeaulabel te maken. Dit doen we in een uitsteekvormpje. Bij de cadeaulabels krijg je een stukje lint en een leuk kaartje met tekst mee naar huis. Je mag zoveel cadeaulabels maken als je wilt in de beschikbare tijd.
Maak kennis met deze leuke hobby en neem een vrolijk diertje, figuurtje of een cadeaulabel mee naar huis. Deze workshop neemt 2 uur in beslag en kost €22,50

Workshop naaldvilten licht gevorderd

Deze workshop is een vervolg op de workshop naaldvilten voor beginners. We gaan bij deze workshop een stapje verder, en je leert meer naaldvilttechnieken. Je kunt er nu voor kiezen om een diertje met pootjes of een groter figuurtje te maken. Deze workshop neemt 3 uur in beslag en kost €30,00

Cursus naaldvilten voor gevorderden

Vind je het leuk om een groter diertje (eekhoorn, haas, zeepaardje) of figuurtje te maken, dan plannen we hier 2 dagdelen van 3 uur voor in. Bij deze workshop trekken we alle naaldvilttechnieken uit de kast en je leert om te werken met een frame. Als je deze cursus hebt gevolgd, beheers je alle naaldvilttechnieken die je nodig hebt om te maken wat je maar wilt. De cursus kost €50,-

Waar moet je aan denken bij een workshop Naaldvilten?

 • Tijdens de workshop zal ik een mondkapje dragen, omdat ik voor het uitleggen van de technieken niet de 1,5 meter afstand kan garanderen.
 • In het atelier is voldoende ruimte, zodat de deelnemers voldoende afstand tussen elkaar kunnen houden.
 • Er wordt met echte schapenwol gewerkt, let op met allergie.
 • Om hygiënische redenen begin je de workshop met een nieuwe viltnaald, die je na afloop mee naar huis mag nemen.
 • Vul het aanmeldformulier in als je deze workshop wilt volgen, of mail naar info@nieuwvermaak.nl als je nog vragen hebt over deze workshop.
 • De workshops worden gegeven op dinsdag- en donderdagavond, vrijdag overdag en ’s avonds of op zaterdag.
 • De kosten voor de workshops zijn inclusief alle materialen, koffie/thee of fris.
 • Parkeren kan voor de deur of 30 meter verderop op een parkeerplaats.
 • Door je in te schrijven voor een workshop ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

Naaldviltpakketten


Nieuw Vermaak maakt ook werkbeschrijvingen voor naaldviltpakketten. De Creawolwebwinkel verkoopt deze pakketten, waarin alle benodigdheden zitten en een stap voor stap fotowerkbeschrijving. De naaldviltpakketten zijn verkrijgbaar in verschillende niveaus, voor beginnende naaldvilters, maar ook voor gevorderden. Leuk om cadeau te doen, of gewoon lekker voor jezelf. Op dit moment zijn de volgende naaldviltpakketten verkrijgbaar:

 • 2 vogeltjes naaldvilten €12,50 (keuze uit 2 pakketten)
 • 2 engeltjes naaldvilten €13,50
 • Sneeuwpop naaldvilten €12,50 (keuze uit 2 niveau’s, beginners en licht gevorderd)

Met een naaldviltpakket kun je direct aan de slag en leer je meteen naaldvilten.  Andere kleuren lontwol kun je bijbestellen bij je set, zodat je creaties helemaal worden zoals jij ze het liefst ziet. Als je andere basiskleuren wilt bestellen heb je daar 50 cm wol per vogel/engel voor nodig. Overige kleuren 15 cm. Je kunt ook 5 tintensetjes bijbestellen, daar zit 30 cm wol in per kleur.

Er komen steeds naaldviltpakketten bij, de eerste aankondigingen daarvan komen op Facebook en Instagram.

Heb je nog nooit een viltnaald in je handen gehad, maar vind je het leuk om het te leren? Bekijk dan de video’s met uitleg over basistechnieken. In de video’s complete creaties maken wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een creatie maakt.