Workshop naaldvilten

Workshops worden gegeven op


Dag

Datum

Tijd

Vrijdag

26 juli

10 tot 12

Vrijdag

2 augustus

10 tot 12

Zaterdag

17 augustus

10 tot 12

Vrijdag

20 september

10 tot 12

Zaterdag

5 oktober

10 tot 12

Vrijdag

18 oktober

10 tot 12

Zaterdag 

26 oktober

10 tot 12

Vrijdag

15 november

14 tot 16

Zaterdag

23 november

10 tot 12

Vrijdag

6 december

10 tot 12

Vrijdag

13 december

10 tot 12

Standaard maak je een klein diertje of figuurtje, heb je specifieke ideeën of wensen vermeld dit dan op het aanmeldformulier onder aanvullende informatie.

Tip: Wil je een workshop volgen op een ander moment, met meer dan 8 personen, op eigen locatie of ... ?
Stuur dan een mail met je wensen.

Prijs: €39,50

Workshop naaldvilten

Tijdens deze workshop vilten we met lontwol en een viltnaald een vrolijk diertje of figuurtje in jouw favoriete kleuren. Naaldvilten is niet moeilijk, iedereen kan het leren. Je begint met een basisvorm waar je steeds wol aan toevoegt. Door met de naald in de wol te prikken maak je deze steviger. Hoe meer je in de wol prikt, des te steviger wordt het. Door op bepaalde plekken meer wol toe te voegen, krijg je een bepaalde vorm. Je boetseert een beestje of figuurtje met wol tot je helemaal tevreden bent over het eindresultaat. Er is keuze uit heel veel kleuren wol en er komen steeds nieuwe (voorbeeld) diertjes en figuurtjes bij. Tijdens de workshop leer je de basis van het naaldvilten in ongeveer 2 uur. Maak kennis met deze leuke hobby en neem een vrolijk diertje of figuurtje mee naar huis.

Het is ook mogelijk om met een groep een (baby)mobile (een houten ring met touwtjes er aan), te maken. Meer hierover volgt op de website, maar mocht je het nu al een leuk idee vinden, dan kan dit al wel. Je maakt dan met elkaar een mobile met een ontwerp naar keuze. Thema’s van de mobile kunnen zijn: jungle, oceaan, het luchtruim, boerderij, auto’s, kabouters enz. Ieder maakt één of meerdere figuurtjes voor aan de touwtjes van de mobile. Hoe groot de diameter is van de ring, hoeveel touwtjes er aan hangen, welke items er gemaakt worden en welke kleuren er gebruikt worden, dat bepalen we in overleg. Ben je met een klein groepje dan kun je er ook voor kiezen om de items aan één touwtje te rijgen. Dit touwtje kan dan opgehangen worden aan het plafond. De prijs p.p. voor deze unieke workshop is op aanvraag. Deze workshop kan ook verzorgd worden op eigen locatie.

Kinderen vanaf 12 jaar zijn van harte welkom. Tienerkorting; van 1 mei tot 1 oktober kunnen tieners van 12 t/m 18 jaar deze workshop volgen voor €27,50. Groepskorting; bij 6 of meer personen €37,50 p.p.

Wil je iets specifieks maken of meer leren vermeld dit dan op het aanmeldformulier of volg een cursus naaldvilten.
Na de workshop krijg je het document Handleiding naaldvilten en de werkbeschrijving van je gemaakte creatie per mail.
Mail naar info@nieuwvermaak.nl als je nog vragen hebt over deze workshop.

Workshop 2D naaldvilten

Bij deze workshop vilt je een afbeelding op een lap gevilte schapenwol of machinaal gemaakt wolvilt. Je neemt een tekening naar keuze over op soluvlies, het soluvlies maak je vast aan de viltlap waarna je de vakjes inkleurt met wol (lontwol of alpacawol) en een viltnaald. Je kunt kiezen uit diverse tekeningen van dieren of bloemen (hert, vogels, schaap, klaproos, roodborstje). Deze workshop is erg leuk om te doen, niet moeilijk qua techniek en je ziet snel resultaat. Deze workshop neemt 2 uur in beslag. Wil je je werk ophangen in een borduurring?  De borduurring (18 of 20 cm) kun je aanschaffen voor €5,- in het atelier.

Kinderen vanaf 12 jaar zijn van harte welkom.

Graag op het aanmeldformulier onder de aanvullende gegevens vermelden dat je de 2D workshop wilt volgen.
Mail naar info@nieuwvermaak.nl als je nog vragen hebt over deze workshop.

Waar moet je aan denken bij een workshop Naaldvilten?

  • Er wordt met echte schapenwol gewerkt, let op met allergie.
  • Om hygiënische redenen begin je de workshop met een nieuwe viltnaald, die je na afloop mee naar huis mag nemen.
  • Mail naar info@nieuwvermaak.nl als je nog vragen hebt over deze workshop.
  • De kosten voor de workshops zijn inclusief alle materialen, koffie/thee of fris.
  • Het is mogelijk om een High-tea of Luxe lunch te combineren met de workshop.
  • Parkeren kan voor de deur of 30 meter verderop op een parkeerplaats.
  • Door je in te schrijven voor een workshop ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

Naaldviltpakketten

Ben je niet in de gelegenheid om een workshop bij te wonen? Met een naaldviltpakket van Nieuw Vermaak kun je ook leren naaldvilten. Elk pakket bevat een duidelijke stap voor stap werkbeschrijving, ondersteund door stappenfoto’s. De pakketten bevatten alle benodigde materialen, zodat je direct aan de slag kunt. Het is ook mogelijk om een pakket op maat te bestellen (dus b.v. zonder viltmat, naalden etc.). Stuur een mail als je een vraag hebt over een pakket. Verder ontwikkelde Nieuw Vermaak een aantal instructievideo’s waarin veel verschillende naaldvilttechnieken worden getoond.