Workshop kaarsen maken


Heb je ooit al eens een kaars gemaakt? Kaarsen maken kan op 2 manieren, je kunt een lont dompelen in kaarsvet en dat steeds herhalen, of je kunt kaarsvet gieten in een mal waar al een lont in zit. Dat laatste doe je tijdens deze workshop, waarbij je 2 kaarsen maakt.

Er zijn een aantal verschillende kaarsmallen in het atelier. Hieruit kies je een grote en een kleine mal. De kleuren voor je kaars kies je uit stukjes kaarsvet die al klaar liggen. Het kaarsvet wordt gesmolten en in de mal gegoten. Je bepaalt zelf hoeveel kleuren je in je kaars wilt. Tijdens het uitharden van het kaarsvet ontstaat een gat rond de lont. Dit is normaal. Het gat moet opgevuld worden met kaarsvet maar dat kan pas als de kaars volledig uitgehard is. Het bijgieten van de kaarsen doe ik de dag na de workshop. Je kunt de kaarsen dus niet direct mee naar huis nemen, maar op een later tijdstip ophalen of als je niet in de buurt woont kunnen ze ook verstuurd worden. (De verzendkosten zijn voor eigen rekening).

Tijdens deze workshop is er ook tijd om nog iets extra te doen, dat kan zijn stippen op een betontegeltje of een kleimannetje inkleuren met porseleinverf. Je krijgt hiervoor voorbeelden.

Deze workshop neemt 2,5 uur in beslag en kost €35,-.

Kom ontdekken hoe leuk kaarsen maken en stippen is en geniet thuis na van je creaties.

Waar moet je aan denken bij een workshop Kaarsen maken?

  • In het atelier is voldoende ruimte, zodat de deelnemers voldoende afstand tussen elkaar kunnen houden.
  • Vul het aanmeldformulier in als je deze workshop wilt volgen, of mail naar info@nieuwvermaak.nl als je nog vragen hebt over deze workshop.
  • De kosten voor de workshops zijn inclusief alle materialen, koffie/thee of fris.
  • Parkeren kan voor de deur of 30 meter verderop op een parkeerplaats.
  • Door je in te schrijven voor een workshop ga je akkoord met de algemene voorwaarden.