Workshop kaarsen maken


Heb je ooit al eens een kaars gemaakt? Kaarsen maken kan op 2 manieren, je kunt een lont dompelen in kaarsvet en dat steeds herhalen, of je kunt kaarsvet gieten in een mal waar al een lont in zit. Dat laatste doe je tijdens deze workshop, waarbij je 2 kaarsen maakt.

Tijdens deze workshop kies je 2 kaarsmallen uit Daarna maak je een keuze uit kleuren kaarsvet (max. 3 kleuren per kaars). Je breek het kaarsvet in kleine stukjes waarna het wordt gesmolten en in de mal gegoten. Tijdens het uitharden van het kaarsvet ontstaat een gat rond de lont. Dit is normaal. Het gat moet opgevuld worden met kaarsvet, maar dat kan pas als de kaars volledig uitgehard is. Het bijgieten van de kaarsen gebeurt op een later tijdstip. Je kunt de kaarsen dus niet direct mee naar huis nemen, maar later ophalen. Als je niet in de buurt woont kunnen ze ook verstuurd worden. (De verzendkosten zijn voor eigen rekening).

Deze workshop duurt 2 tot 2,5 uur en kost €37,50
Kom ontdekken hoe leuk kaarsen maken is en geniet thuis na van je creaties.

Waar moet je aan denken bij een workshop Kaarsen maken?

  • In het atelier is voldoende ruimte, zodat de deelnemers voldoende afstand tussen elkaar kunnen houden.
  • Vul het aanmeldformulier in als je deze workshop wilt volgen, of mail naar info@nieuwvermaak.nl als je nog vragen hebt over deze workshop.
  • De kosten voor de workshops zijn inclusief alle materialen, koffie/thee of fris.
  • Parkeren kan voor de deur of 30 meter verderop op een parkeerplaats.
  • Door je in te schrijven voor een workshop ga je akkoord met de algemene voorwaarden.