Workshop kaarsen maken


Heb je ooit al eens een kaars gemaakt? Kaarsen maken kan op 2 manieren, je kunt een lont dompelen in kaarsvet en dat steeds herhalen, of je kunt kaarsvet gieten in een mal waar al een lont in zit. Dat laatste doe je tijdens deze workshop, waarbij je 2 kaarsen maakt.

Tijdens deze workshop kies je 2 kaarsmallen uit, er is veel keuze. Daarna maak je een keuze uit kleuren kaarsvet (max. 3 kleuren per kaars). Je breekt het kaarsvet in kleine stukjes waarna het gedeeltelijk wordt gesmolten en in de mal gegoten. Het andere deel van de kaarsvetbrokjes voeg je toe aan het kaarsvet in de mal. Hierdoor koelt het kaarsvet snel af  en hoef je niet zo lang te wachten voor de volgende laag kaarsvet in de mal kan. Tijdens het uitharden van het kaarsvet ontstaat een gat rond de lont. Dit is normaal. Het gat moet opgevuld worden met kaarsvet, maar dat kan pas als de kaars volledig uitgehard is. Het bijgieten van de kaarsen gebeurt op een later tijdstip. Je kunt de kaarsen dus niet direct mee naar huis nemen, maar later ophalen. Als je niet in de buurt woont kunnen ze ook verstuurd worden. (De verzendkosten zijn voor eigen rekening).

Deze workshop duurt 2 tot 2,5 uur en kost €37,50
Kom ontdekken hoe leuk kaarsen maken is en geniet thuis na van je creaties.

Waar moet je aan denken bij een workshop Kaarsen maken?

  • Vul het aanmeldformulier in als je deze workshop wilt volgen, of mail naar info@nieuwvermaak.nl als je nog vragen hebt over deze workshop.
  • De kosten voor de workshops zijn inclusief alle materialen, koffie/thee of fris.
  • Het is mogelijk om een High-tea of Luxe lunch te combineren met de workshop.
  • Parkeren kan voor de deur of 30 meter verderop op een parkeerplaats.
  • Door je in te schrijven voor een workshop ga je akkoord met de algemene voorwaarden.