Aan het werk

1.

Bloempot mozaïeken


Als je van puzzelen houdt dan vind je deze workshop heel leuk. Met behulp van tegellijm en scherven maak je van een oude bloempot weer een hippe, trendy pot.
 

Lees meer

2.

Tuin decoraties


Je maakt decoraties voor in de tuin of op je balkon. Je werkt met beton en gaat mozaïeken.
 

Lees meer

3.

Kaarsen gieten


Heb je ooit zelf een kaars gemaakt? Bij deze workshop kun je een prachtige kaars gieten in een mal naar keuze. Leuk om cadeau te doen!

Lees meer

4.

Naaldvilten


Met een viltnaald en lontwol maak je een vrolijk beestje. Maak kennis met deze leuke hobby.

Lees meer

Voor alle workshops geldt:

 • Trek niet je beste outfit aan, er kan wel eens wat op je kleding gemorst worden.
 • De workshops worden bij voorkeur gegeven op weekdagen van 19.30 uur tot 21.30 uur. 
 • De kosten voor de workshops zijn inclusief alle materialen, koffie/thee of fris.
 • Parkeren kan voor de deur of 30 meter verderop op een parkeerplaats.
 • Door je in te schrijven voor een workshop ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

De Workshops


1. Bloempot mozaïeken


Het mozaïeken van de bloempot begint met het uitzoeken van de mozaïekstukjes en het aanmaken van tegellijm. Je begint met de onderkant van de pot, waarbij je de pot op zijn kop zet. Je plakt de stukjes zo dicht mogelijk tegen elkaar aan, zodat je later zo min mogelijk voeg ziet Als bijna de hele pot beplakt is wordt het lastig om nog door te plakken, want je kunt er dan bijna niet meer bij. De pot omdraaien is geen goed idee, als de tegellijm nog niet droog is vallen de mozaïek stukjes er weer af. Na deze fase moet de pot 24 uur drogen, daarna kun je verder met het beplakken van de bovenkant van de pot. Als je klaar bent met het plakken van de scherven volgt weer een droogtijd van 24 uur.
Wat volgt is het schoonmaken van de pot met een sponsje en het uitkrabben van de voegen. Het uitkrabben van de voegen moet voorzichtig gebeuren om te voorkomen dat de mozaïekstukjes er weer af vallen. Als laatste wordt de pot gevoegd met voegmiddel, schoongemaakt en opgewreven met een droge doek.

Neem contact op met Nieuw Vermaak om deze workshop af te spreken.

Waar moet je aan denken bij een workshop bloempot mozaïeken?

 • Je kunt bij mij een bloempot uitkiezen, je mag ook zelf een middelgrote bloempot (hoogte 10/15 cm) meebrengen van aardewerk (geen kunststof want daar houdt de tegellijm niet op).
 • Bedenk alvast welke themakleur je de bloempot wilt geven, b.v. overwegend blauw, zwart/grijs, groentinten, rood/oranje enz. Als je al weet wat je wilt, is het gemakkelijker om de mozaïekstukjes bij elkaar te zoeken.
 • Houd er rekening mee dat het mozaïeken van een bloempot een geduldwerkje is, en dat het even duurt voordat de bloempot helemaal klaar is.
 • De kosten voor de workshop zijn afhankelijk van de grote van de pot die je wil mozaïeken. Een kleine pot maken komt op €25,- en een grote pot (voor buiten) komt op €50,-.
 • Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar info@nieuwvermaak.nl.
 • Omdat de pot tussendoor moet drogen is het niet mogelijk om de workshop in één avond te geven en maken we een tweede afspraak waarop je de pot afmaakt. Voegen kun je wel thuis doen, je krijgt voegmiddel en instructies mee
 • Kijk bij de algemene voorwaarden als je wilt weten hoe je moet handelen in het geval je de workshop wilt verplaatsen of annuleren.
 • Ik vind het prettig als je vooraf geld overmaakt voor de workshop op het volgende rekeningnummer NL44ABNA0247380032 op naam van N.C. van Vliet. Wil je daarbij je naam en de datum van de workshop vermelden? Contant betalen mag natuurlijk ook.
 • Klik hier voor algemene informatie over de workshops.

2. Tuindecoraties maken


Workshop lieveheersbeestje

Voor het lieveheersbeestje wordt een mal van beton gebruikt om de mozaïekstukjes met behulp van tegellijm op te plakken. De mal wordt al vooraf door mij gemaakt, zodat je direct aan de slag kunt. Je kunt kiezen uit veel verschillende kleuren scherven en glasnuggets voor de ogen en stippen van het lieveheersbeestje. Je plakt de stukjes zo dicht mogelijk tegen elkaar aan, zodat je later zo min mogelijk voeg ziet Nadat alle scherven geplakt zijn moet het lieveheersbeestje drogen. Je kunt het lieveheersbeestje vervoeren op een dienblad of en stevig stuk karton. Neem dit van huis mee. Heb je dat niet? Dan kun je er één aanschaffen bij Nieuw Vermaak. Het lieveheersbeestje laten drogen in het atelier en later ophalen kan natuurlijk ook. Voegen van het lieveheersbeestje kun je thuis doen. Je krijgt hiervoor voegmiddel en instructies mee.

Workshop vogelbadje mozaïeken

Het vogelbadje maak je op een terracottaschaal, waar je eerst de vorm van de vogel op tekent met behulp van een stuk papier. Je zoekt je mozaïekstukjes uit, mozaïekt eerst de vogel en daarna vul je de achtergrond op. Voor het oogje wordt een glaskraaltje gebruikt. Je plakt de stukjes zo dicht mogelijk tegen elkaar aan, zodat je later zo min mogelijk voeg ziet Als alle mozaïekstukjes geplakt zijn, moet het werkstuk 24 uur drogen. Daarna kan er gevoegd worden. Dat kun je thuis doen. Je krijgt hiervoor voegmiddel en instructies mee.

Workshop paddenstoelen mozaïeken

Bij deze workshop maak je gebruik van een voorgegoten betonnen paddenstoel (verkrijgbaar in verschillende maten), die je bekleedt met mozaïekstukjes. De mozaïekstukjes zijn er in verschillende kleuren en motiefjes. Voor elk wat wils. Je begint met het mozaïeken van de steel. Je plakt de stukjes zo dicht mogelijk tegen elkaar aan, zodat je later zo min mogelijk voeg ziet. Na het beplakken van de steel is de hoed aan de beurt. Als de hele paddenstoel bekleedt is moet de tegellijm drogen. Dit duurt 24 uur. Daarna kan er gevoegd worden. Dat kun je thuis doen. Je krijgt hiervoor voegmiddel en instructies mee.

Workshop wandtegel mozaïeken, schilderen, stippen of beletteren

Voor deze workshop kun je kiezen uit verschillende maten betontegels. 11×11 cm, 17×26 cm en 26×35 cm. De robuuste betontegels zijn prima geschikt voor buiten, maar binnen kan natuurlijk ook. Het hanggaatje is meegegoten, dus je kunt hem zo ophangen. Op de betontegel kun je mozaïeken, schilderen, stippen of er een tekst op schilderen met behulp van een sjabloon..
Met behulp van carbonpapier kopieer je een afbeelding op de betontegel die je daarna invult naar keuze. Dus met mozaïekstukjes, met verf, of met verfstippen. Wil je liever een betontegel invullen met letters? Dit is ook mogelijk. Je kunt natuurlijk ook een combinatie maken van bovenstaande creatieve invullingen. Voor de afbeeldingen kun je kiezen uit mijn assortiment, maar je kunt ook een afbeelding mailen die je graag wil maken. Als je kiest voor een eigen afbeelding, let er dan op dat het afbeelding is met duidelijke lijnen. Het liefst een zwart/wit tekening of een afbeelding van een mozaïekpatroon, b.v. een vogel of een salamander. Ik zorg er dan voor dat het patroon op maat gemaakt wordt voor de maat tegel die jij wilt gebruiken.
Belangrijk is dat jij maakt wat jij leuk vindt.

Workshop wandbord mozaïeken

Op tegeltjes van beton teken je een afbeelding na. Je legt hiervoor een stukje carbonpapier onder de afbeelding. Daarna volgt het kiezen van de scherven. De scherven worden binnen de lijntjes van de tekening gelegd en vastgeplakt met mozaïeklijm. Scherven die niet goed passen worden op maat geknipt met de mozaïektang. Nadat alle scherven gelegd zijn moet de mozaïeklijm drogen. Daarna moet de afbeelding nog gevoegd worden met waterdicht voegmiddel. Dit kun je thuis doen.
De workshops worden gegeven op afspraak. In de avond,op zaterdag- of zondagmiddag. Opgeven kan door een mail te sturen naar info@nieuwvermaak.nl of door te bellen naar 06-40682715. De workshop moet vooraf betaald worden. Bij verhindering krijg je een tegoedbon.

Waar moet je aan denken bij een workshop tuindecoratie maken?

 • De workshop wordt gegeven op afspraak.
 • Voor de workshop op maat zijn geen vaste prijzen vastgesteld. Het ligt er aan welk formaat decoratie je kiest en wat je er op wil maken. Voor de workshop vogelbadje en de kleine paddenstoel wordt €24,50 gerekend.
 • Wil je weten hoeveel het maken van jouw droomcreatie gaat kosten en wanneer je terecht kunt? Stuur dan een mailtje naar info@nieuwvermaak.nl of bel.
 • Klik hier voor algemene informatie over de workshops.

Neem contact op met Nieuw Vermaak om deze workshop af te spreken.

3. Kaarsen gieten


Bij deze workshop kies je 2 mallen uit waar je kaarsen in wilt maken. Daar gaan we lonten in vastmaken en daarna gaan we aan de slag met het smelten van het kaarsvet. Als je dat leuk vindt kun je het kaarsvet een kleurtje geven. De hele kaars kan in één kleur of je kunt verschillende laagjes gieten. Na het gieten moet het kaarsvet afkoelen. Tijdens het afkoelen doen we een andere activiteit. Als het kaarsvet afgekoeld is kan de kaars gelost worden. We kunnen de kaarsen inpakken in folie als je ze cadeau wilt doen.

Neem contact op met Nieuw Vermaak om deze workshop af te spreken.

Waar moet je aan denken bij een workshop kaarsen gieten?

 • Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar info@nieuwvermaak.nl. De workshop kost €24,50 en duurt 2 uur.
 • Klik hier voor algemene informatie over de workshops.

4. Naaldvilten


Tijdens deze workshop vilten we met lontwol en een viltnaald een vrolijk diertje in jouw favoriete kleuren. Naaldvilten is niet moeilijk, iedereen kan het. Je begint met een basisvorm waar je steeds wol aan toevoegt. Door met de naald in de wol te prikken maak je deze steviger. Hoe meer je in de wol prikt, des te steviger wordt het. Door op bepaalde plekken meer wol toe te voegen, krijg je een bepaalde vorm. Je boetseert eigenlijk je beestje met wol tot je helemaal tevreden bent over het eindresultaat. Voor de oogjes worden glaskraaltjes gebruikt, omdat die een leuk streepje in het midden hebben. Maak kennis met deze leuke hobby en neem een vrolijk diertje mee naar huis.

Ben je helemaal enthousiast en wil je thuis verder vilten? Nieuw Vermaak verkoopt lontwol en benodigdheden.

Neem contact op met Nieuw Vermaak om deze workshop af te spreken.

Waar moet je aan denken bij een workshop Naaldvilten?

 • Er wordt met echte schapenwol gewerkt, let op met allergie.
 • Om hygiënische redenen begin je de workshop met een nieuwe viltnaald, die je na afloop mee naar huis mag nemen.
 • De kosten voor de workshop zijn afhankelijk van de grote van het diertje dat je wil maken. Een klein diertje maken komt op €20,- en duurt ongeveer 2 uur. De wat grotere diertjes (eekhoorn, egel) kosten €25,- en deze workshop duurt ongeveer 2,5 uur.
 • Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar info@nieuwvermaak.nl.
 • Klik hier voor algemene informatie over de workshops.