Cursus viltpoppetjes maken

Cursussen worden gegeven op


Dag

Datum

Tijd

Er staat niets gepland maar met de knop hiernaast kun je je wel aanmelden en voorkeursdatums laten weten.

Tip: Wil je de cursusdag volgen op een ander moment, voor meer dan 8 personen, op eigen locatie of ... ?
Stuur dan een mail met je wensen.

Prijs: €97,50

Cursus viltpoppetjes

Viltpoppetjes worden gemaakt met een basis van schapen- of alpacawol. Een basis van wol heeft het voordeel dat je er gemakkelijk iets op vast kunt prikken of iets aan vast kunt naaien. De poppetjes worden met stukjes stof of (wol)vilt aangekleed. Voor haren of baarden kan (geverfde) krulwol gebruikt worden. Patroonbladen zijn beschikbaar. Deze poppetjes zijn niet geschikt als speelgoed, daarvoor zijn ze te kwetsbaar.


Cursusdag Sint en pietje maken

Heel erg leuk zijn ze, deze Sint met zijn pieten. Vorig jaar ontworpen en nu klaar voor de cursusdag. Verras je kind of kleinkind met deze lieve poppetjes.
Tijdens de cursusdag maak je Sint met staf en één van zijn pieten (kies zelf je favoriet), met roe en pakjeszak. De basisvorm van schapenwol is al gemaakt. Deze basisvorm ga je bekleden met behulp van patroonbladen. Het komt goed van pas als je kunt naaldvilten en haken, maar het is geen must. Een beetje handigheid met naald en draad is wel nodig.
We starten de dag met het uitknippen en lijmen (met textiellijm) van de onderdelen die gelijmd moeten worden. Daarna volgt het bekleden van de kopjes van de pieten. Het aankleden volgt daarna. Als laatste worden de mutsen en haren gemaakt. De poppetjes zijn ongeveer 10 cm hoog.
Koffie, thee en een heerlijke lunch zijn bij de prijs inbegrepen. Dieetwensen graag even doorgeven.
Als je graag werkt met je eigen naaigerei mag je die spullen gerust meenemen.
Ben je helemaal enthousiast en wil je de andere twee pieten ook nog maken? Een pakketje met materialen waarmee je de andere pieten kunt maken is verkrijgbaar tijdens de cursusdag.

N.b. De Sint en pieten zijn te kwetsbaar om ze als speelgoed te gebruiken. Het zijn echte alleen-maar-naar-kijken figuurtjes.

Wil je liever niet een hele cursusdag? Dan is er nog een mogelijkheid om de cursus in dagdelen of avonduren te volgen, er geldt dan wel een toeslag. Kom heerlijk genieten van deze cursus en ervaar de magie van viltfiguurtjes maken. Of geef een cursus cadeau.


Cursusdag winterprinsessen maken

De winterprinsessen zijn een lust voor het oog, met hun mooie met bont versierde jurken en prachtige haren. De armen van de poppetjes kunnen draaien. Verras je kind of kleinkind met deze lieve poppetjes en geniet zelf van een gezellige en leerzame cursusdag. Deze cursusdag wordt gegeven op afspraak.
Tijdens de cursusdag maak je 2 winterprinsessen naar keuze. De basisvorm van schapenwol (incl. armen) is al gemaakt. Deze basisvorm ga je bekleden met behulp van patroonbladen. Het komt goed van pas als je kunt naaldvilten, maar het is geen must. Een beetje handigheid met naald en draad is wel nodig.
We starten de dag met het uitknippen en lijmen (met textiellijm) van de onderdelen die gelijmd moeten worden. Daarna volgt het bekleden van de kopjes van de prinsessen. Het aankleden volgt daarna. Als laatste worden de haren gemaakt. De poppetjes zijn ongeveer 12 cm hoog.
Koffie, thee en een heerlijke lunch zijn bij de prijs inbegrepen. Dieetwensen graag even doorgeven.
Als je graag werkt met je eigen naaigerei mag je die spullen gerust meenemen.
Ben je helemaal enthousiast en wil je de andere prinses ook nog maken? Een pakketje met materialen waarmee je de andere prinses kunt maken is verkrijgbaar tijdens de cursusdag.
N.b. De prinsessen zijn te kwetsbaar om ze als speelgoed te gebruiken. Het zijn echte alleen-maar-naar-kijken figuurtjes.

Wil je liever niet een hele cursusdag? Dan is er nog een mogelijkheid om de cursus in dagdelen of avonduren te volgen, er geldt dan wel een toeslag. Kom heerlijk genieten van deze cursus en ervaar de magie van viltfiguurtjes maken. Of geef een cursus cadeau.

Waar moet je aan denken bij een cursus viltpoppetjes?

  • Er wordt met echte wol gewerkt, let op met allergie.
  • Om hygiënische redenen begin je de cursus met een nieuwe viltnaald die je na afloop mee naar huis mag nemen.
  • Mail naar info@nieuwvermaak.nl als je nog vragen hebt over deze cursus.
  • De cursusdag is inclusief koffie, thee of sap en een heerlijke lunch. (Dieetwensen graag even doorgeven)
  • Parkeren kan voor de deur of 30 meter verderop op een parkeerplaats.
  • Door je in te schrijven voor een cursus ga je akkoord met de algemene voorwaarden.