Workshop mozaïeken

Workshops worden gegeven op


Dag

Datum

Tijd

Vrijdag 

19 april

14 tot 16

Zaterdag 

20 april

10 tot 12

Vrijdag

3 mei

14 tot 16

Zaterdag

25 mei

10 tot 12

Vrijdag

21 juni

10 tot 12

Vrijdag 

12 juli

10 tot 12

Vrijdag 

26 juli

14 tot 16

Zaterdag

27 juli

10 tot 12

Vermeld op het aanmeldformulier onder aanvullende informatie voor welke specifieke workshop je geïnteresseerd bent.

Tip: Wil je een workshop volgen op een ander moment, met meer dan 8 personen, op eigen locatie of ... ?
Stuur dan een mail met je wensen.

Lieveheersbeestje & Vogelbadje Prijs: €39,50
Paddenstoel Prijs: €65,00

Kip in lijst Prijs: €95,00

Workshop lieveheersbeestje mozaïeken

Voor het lieveheersbeestje wordt een mal van beton gebruikt om de mozaïekstukjes met behulp van tegellijm op te plakken. De mal wordt vooraf door mij gemaakt, zodat je direct aan de slag kunt. Je kunt kiezen uit veel verschillende kleuren scherven en glasnuggets voor de ogen en stippen van het lieveheersbeestje. Je plakt de stukjes zo dicht mogelijk tegen elkaar aan, zodat je later zo min mogelijk voeg ziet. Nadat alle scherven geplakt zijn moet het lieveheersbeestje drogen. Voor het vervoer van het lieveheersbeestje krijg je een dienblad mee. Als je in de buurt woont is het fijn als ik het dienblad weer retour krijg. Voegen van het lieveheersbeestje kun je thuis doen. Je krijgt hiervoor voegmiddel en instructies mee. Deze workshop neemt 2 uur in beslag. Vanaf 12 jaar. Tienerkorting; van 1 mei tot 1 oktober kunnen tieners van 12 t/m 18 jaar deze workshop volgen voor €27,50. Groepskorting; bij 6 of meer personen €37,50 p.p.
Mail naar info@nieuwvermaak.nl als je nog vragen hebt over deze workshop.

Workshop vogelbadje mozaïeken

Het vogelbadje maak je op een terracottaschaal, waar je eerst de vorm van de vogel op tekent met behulp van een stuk papier. Je zoekt je mozaïekstukjes uit, mozaïekt eerst de vogel en daarna vul je de achtergrond in. Voor het oogje wordt een glaskraaltje gebruikt. Je plakt de stukjes zo dicht mogelijk tegen elkaar aan, zodat je later zo min mogelijk voeg ziet Als alle mozaïekstukjes geplakt zijn, moet het werkstuk 24 uur drogen. Daarna kan er gevoegd worden. Dat kun je thuis doen. Je krijgt hiervoor voegmiddel en instructies mee. Deze workshop neemt 2 uur in beslag. Vanaf 12 jaar. Tienerkorting; van 1 mei tot 1 oktober kunnen tieners van 12 t/m 18 jaar deze workshop volgen voor €27,50.
Mail naar info@nieuwvermaak.nl als je nog vragen hebt over deze workshop.

Workshop paddenstoel mozaïeken

Bij deze workshop maak je gebruik van een voorgegoten betonnen paddenstoel (verkrijgbaar in verschillende modellen), die je bekleedt met mozaïekstukjes. De mozaïekstukjes zijn er in verschillende kleuren en motiefjes. Voor elk wat wils. Je begint met het mozaïeken van de steel. Je plakt de stukjes zo dicht mogelijk tegen elkaar aan, zodat je later zo min mogelijk voeg ziet. Na het beplakken van de steel is de hoed aan de beurt. Als de hele paddenstoel bekleed is moet de tegellijm drogen. Dit duurt 24 uur. Daarna kan er gevoegd worden. Dat kun je thuis doen. Je krijgt hiervoor voegmiddel en instructies mee. Deze workshop neemt 2x 2 uur in beslag.
Mail naar info@nieuwvermaak.nl als je nog vragen hebt over deze workshop.

Cursus kip in lijst mozaïeken

Lijkt het je leuk om met een groter mozaïekproject bezig te zijn? Dan is het mozaïeken van de kip misschien wel wat voor jou. In drie lessen van 2 uur mozaïek je de kip. Tussendoor doe je ook wat thuis. Bij elke volgende stap plannen we weer een les. We maken voor elke les een aparte afspraak, tenzij je graag vooraf alle lessen al wilt plannen. Je begint met het overnemen van de kip op de houten lijst. Daarna ga je aan de slag met scherfjes van serviesgoed en tegelpasta. Als eerste zijn de grote vlakken in de kip aan de beurt, daarna volgen de details. Zijn  de kip en het ei helemaal ingevuld, dan mozaïek je daarna de achtergrond. Is het mozaïeken klaar en is je werk goed droog dan kun je gaan voegen. De cursusprijs is inclusief alle materialen en een werkbeschrijving. De afmeting van de houten lijst is 25 x 25 cm.  Vanaf 12 jaar. Tienerkorting; van 1 mei tot 1 oktober kunnen tieners van 12 t/m 18 jaar deze cursus volgen voor €72,50.
Mail naar info@nieuwvermaak.nl als je nog vragen hebt over deze workshop.

Waar moet je aan denken bij een workshop mozaïeken?

  • Mail naar info@nieuwvermaak.nl als je nog vragen hebt over deze workshop.
  • De kosten voor de workshops zijn inclusief alle materialen, koffie/thee of fris.
  • Het is mogelijk om een High-tea of Luxe lunch te combineren met de workshop.
  • Parkeren kan voor de deur of 30 meter verderop op een parkeerplaats.
  • Door je in te schrijven voor een workshop ga je akkoord met de algemene voorwaarden.