Workshop tuindecoratie


Workshop lieveheersbeestje mozaïeken

Voor het lieveheersbeestje wordt een mal van beton gebruikt om de mozaïekstukjes met behulp van tegellijm op te plakken. De mal wordt al vooraf door mij gemaakt, zodat je direct aan de slag kunt. Je kunt kiezen uit veel verschillende kleuren scherven en glasnuggets voor de ogen en stippen van het lieveheersbeestje. Je plakt de stukjes zo dicht mogelijk tegen elkaar aan, zodat je later zo min mogelijk voeg ziet Nadat alle scherven geplakt zijn moet het lieveheersbeestje drogen. Je kunt het lieveheersbeestje vervoeren op een dienblad of en stevig stuk karton. Neem dit van huis mee. Heb je dat niet? Dan kun je er één aanschaffen bij Nieuw Vermaak. Het lieveheersbeestje laten drogen in het atelier en later ophalen kan natuurlijk ook. Voegen van het lieveheersbeestje kun je thuis doen. Je krijgt hiervoor voegmiddel en instructies mee. Deze workshop neemt 2 uur in beslag en kost €35,-.
Vul het aanmeldformulier in als je deze workshop wilt volgen, of mail naar info@nieuwvermaak.nl als je nog vragen hebt over deze workshop.

Workshop vogelbadje mozaïeken

Het vogelbadje maak je op een terracottaschaal, waar je eerst de vorm van de vogel op tekent met behulp van een stuk papier. Je zoekt je mozaïekstukjes uit, mozaïekt eerst de vogel en daarna vul je de achtergrond op. Voor het oogje wordt een glaskraaltje gebruikt. Je plakt de stukjes zo dicht mogelijk tegen elkaar aan, zodat je later zo min mogelijk voeg ziet Als alle mozaïekstukjes geplakt zijn, moet het werkstuk 24 uur drogen. Daarna kan er gevoegd worden. Dat kun je thuis doen. Je krijgt hiervoor voegmiddel en instructies mee. Deze workshop neemt 2 uur in beslag en kost €35,-
Vul het aanmeldformulier in als je deze workshop wilt volgen, of mail naar info@nieuwvermaak.nl als je nog vragen hebt over deze workshop.

Workshop paddenstoelen (klein en middelgroot model) mozaïeken

Bij deze workshop maak je gebruik van een voorgegoten betonnen paddenstoel (verkrijgbaar in verschillende maten), die je bekleedt met mozaïekstukjes. De mozaïekstukjes zijn er in verschillende kleuren en motiefjes. Voor elk wat wils. Je begint met het mozaïeken van de steel. Je plakt de stukjes zo dicht mogelijk tegen elkaar aan, zodat je later zo min mogelijk voeg ziet. Na het beplakken van de steel is de hoed aan de beurt. Als de hele paddenstoel bekleedt is moet de tegellijm drogen. Dit duurt 24 uur. Daarna kan er gevoegd worden. Dat kun je thuis doen. Je krijgt hiervoor voegmiddel en instructies mee. Deze workshop neemt 2x 2 uur in beslag en kost €59,50.
Vul het aanmeldformulier in als je deze workshop wilt volgen, of mail naar info@nieuwvermaak.nl als je nog vragen hebt over deze workshop.

Cursus groot model paddenstoel mozaïeken

Het maken van een grote paddenstoel is een heel apart project. Hiervoor neem ik mee vanaf het begin, het maken van de mal. Dit doen we in een panty die we vullen met beton. Als de steel gemaakt is, is daarna de hoed aan de beurt. Hiervoor vullen we ook weer een panty met beton. De hoed leggen we op de steel, je kunt zelf een beetje de vorm bepalen. Als de paddenstoel uitgehard is, is het tijd om met de mozaïekstukjes aan de slag te gaan. De steel wordt eerst bekleed, daarna de hoed. Het mozaïekwerk is niet recht toe recht aan bij deze paddenstoelen. Maar wel een mooie uitdaging waar je veel van leert. Het is ook mogelijk om stippen van beton te gieten voor op je paddenstoel, die je later verwerkt in de hoed of in de steel. De stippen kun je ook nog versieren met een afbeelding zodat de paddenstoel helemaal kunt maken zoals jij dat mooi vindt. Omdat het meerdere lessen duurt voor je paddenstoel af is, praten we hier niet meer over een workshop, maar over een cursus.

Waar moet je aan denken bij een cursus grote paddenstoel maken?

  • De cursus kost €89,25 en neemt 3 lessen van 2 uur in beslag.
  • Mail naar info@nieuwvermaak.nl als je deze cursus wilt volgen of meer informatie wilt.
  • De kosten voor de cursus zijn inclusief alle materialen, koffie/thee of fris.
  • Parkeren kan voor de deur of 30 meter verderop op een parkeerplaats.
  • Door je in te schrijven voor de cursus ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

Workshop wandtegel mozaïeken, schilderen, stippen of beletteren

Voor deze workshop kun je kiezen uit verschillende maten betontegels. 11×11 cm, 17×26 cm en 26×35 cm. De robuuste betontegels zijn prima geschikt voor buiten, maar binnen kan natuurlijk ook. Het hanggaatje is meegegoten, dus je kunt hem zo ophangen. Op de betontegel kun je mozaïeken, schilderen, stippen of er een tekst op schilderen met behulp van een sjabloon..
Met behulp van carbonpapier kopieer je een afbeelding op de betontegel die je daarna invult naar keuze. Dus met mozaïekstukjes, met verf, of met verfstippen. Wil je liever een betontegel invullen met letters? Dit is ook mogelijk. Je kunt natuurlijk ook een combinatie maken van bovenstaande creatieve invullingen. Voor de afbeeldingen kun je kiezen uit mijn assortiment, maar je kunt ook een afbeelding mailen die je graag wil maken. Als je kiest voor een eigen afbeelding, let er dan op dat het afbeelding is met duidelijke lijnen. Het liefst een zwart/wit tekening of een afbeelding van een mozaïekpatroon, b.v. een vogel of een salamander. Ik zorg er dan voor dat het patroon op maat gemaakt wordt voor de maat tegel die jij wilt gebruiken.
Belangrijk is dat jij maakt wat jij leuk vindt. Deze workshop neemt 3 uur in beslag en kost €45,-.
Vul het aanmeldformulier in als je deze workshop wilt volgen, of mail naar info@nieuwvermaak.nl als je nog vragen hebt over deze workshop.

Workshop wandbord mozaïeken

Op tegeltjes van beton teken je een afbeelding na. Je legt hiervoor een stukje carbonpapier onder de afbeelding. Daarna volgt het kiezen van de scherven. De scherven worden binnen de lijntjes van de tekening gelegd en vastgeplakt met mozaïeklijm. Scherven die niet goed passen worden op maat geknipt met de mozaïektang. Nadat alle scherven gelegd zijn moet de mozaïeklijm drogen. Daarna moet de afbeelding nog gevoegd worden met waterdicht voegmiddel. Dit kun je thuis doen. Je krijgt hiervoor voegmiddel en instructies mee.

Waar moet je aan denken bij een workshop tuindecoratie maken?

  • In het atelier is voldoende ruimte, zodat de deelnemers voldoende afstand tussen elkaar kunnen houden.
  • Vul het aanmeldformulier in als je één van deze workshops wilt volgen, of mail naar info@nieuwvermaak.nl als je nog vragen hebt over deze workshop.
  • De kosten voor de workshops zijn inclusief alle materialen, koffie/thee of fris.
  • Parkeren kan voor de deur of 30 meter verderop op een parkeerplaats.
  • Door je in te schrijven voor een workshop ga je akkoord met de algemene voorwaarden.