Nieuwe trends

Nieuw Vermaak op ontwerppad.

Lees meer

Publicaties

Nieuw Vermaak schrijft artikelen voor hobbybladen.

Lees meer

Doe het zelf

Nieuw Vermaak deelt werkbeschrijvingen.

Lees meer

Nieuwe trends ontdekken en creëren

In januari 2019 werd een plotterapparaat aangeschaft met als doel het ontwerpen van sjablonen voor op betontegels. De aanschaf van dit plotterapparaat was een aanzet om ontwerpen te gaan maken. Deze unieke ontwerpen zijn door hun eenvoud heel geschikt om als basis te gebruiken voor aankleding van een kinderkamer.

Als eerste ontwerp werd een eenvoudig plaatje gemaakt met een eendje, een paar golfjes en wat rietstengels. Dit ontwerp zag er na het verven op een betontegeltje zo leuk uit dat het ook in kruissteekpatroon werd omgezet. Dit kruissteekpatroon maakt het mogelijk om het eendje te borduren of ergens op te mazen. Om het eendje op een babylakentje te borduren werd het ontwerp een aantal keren achter elkaar gezet. Het dupliceren van het ontwerp geeft aanleiding om na te denken over verdere uitwerking van het eendje, zodat het ook op een behangrand of op stof gedrukt kan worden. Ben jij ook helemaal weg van het eendje? Blijf Nieuw Vermaak volgen en wie weet ben jij straks de eerste met een uniek ontwerp voor je kinderkamer.

Publicaties in hobbybladen

Voor het tijdschrift Hobby Handig & Creëer maak ik werkbeschrijvingen van werkstukken waarvan ik denk dat anderen het ook leuk vinden om te maken. Ik ben hier in mei 2018 mee gestart en inmiddels zijn meerdere werkbeschrijvingen gepubliceerd voor Nieuw Vermaak.

Als ik een creatief ontwerp heb gemaakt stuur ik de foto’s naar de redactie van de Hobby Handig. Ziet de redactie ook iets in mijn ontwerp, dan krijg ik de opdracht om een werkbeschrijving te maken. Dat is een precies werkje omdat er van elke fase van het werkstuk foto’s moeten komen. Daarna moet er een werkbeschrijving komen compleet met lijst van benodigdheden. De benodigdheden moeten voor iedereen die het werkstuk wil maken te koop zijn. Ik kan meestal niet iets gebruiken wat ik toch al had liggen, maar ik moet in bouwmarkten en grote warenhuizen op zoek naar spullen die ik kan gebruiken.

Is het werkstuk klaar, de foto’s gemaakt en de werkbeschrijving geschreven, dan kan alles worden verstuurd. Omdat ik niet wil dat de werkstukken beschadigd aan komen op de redactie moet ik alles goed verpakken. Eenmaal aangekomen op de redactie maken ze foto’s van het werkstuk met een leuke achtergrond. De werkbeschrijving wordt nagekeken en de foto’s die ze bij het artikel willen plaatsen uitgezocht en bewerkt. Ik weet vooraf in welk nummer van de Hobby Handig mijn werkstuk geplaatst wordt, maar ik krijg het artikel pas te zien als de Hobby Handig bij mij op de mat valt. Ik ben dan heel benieuwd hoe het artikel er uit ziet en ik moet zeggen dat ik elke keer blij verrast ben.

Voor HobbyHandig nr 228 heb ik de werkbeschrijving voor de vogelschaal van beton ingeleverd. Deze schaal heb ik ook in mijn rijtje workshops staan. Leuk om te maken, decoratief in de tuin en de scherven zijn van de kringloopwinkel, dus hergebruik!

Stippen op beton heb ik al eerder laten zien, maar in dit nummer van HobbyHandig stip je prachtige hangers op een ondergrond van beton. Er wordt beschreven hoe je de hangers maakt en alle tekeningen van de vogels staan ook in dit nummer.

Wat is kerst zonder kaarsen? Voor Creëer nr 5 ontwierp ik een robuuste kaarsenstandaard van beton. Moeilijk om te maken? Helemaal niet, en door de neutrale kleur kun je de standaard combineren met welke kleur kaars je maar wilt.

Zelf kaarsen maken, dat is superleuk. Mooie kleurenlaagjes kun je maken als je oude restjes kaarsvet gebruikt. In dit nummer van HobbyHandig kun je lezen hoe je zelf een gietvorm kunt maken en hoe het kaarsen maken gaat.

Hoe je gekko’s van mozaïek maakt kun je lezen in HobbyHandig nr 224. Niet alleen de gekko’s, maar ook de tegel maak je gemakkelijk zelf met de uitgebreide werkbeschrijving.

In HobbyHandig nr 223 staat de werkbeschrijving van het lieveheersbeestje van mozaïek. Deze fleurige tuindecoratie kun je ook binnen neerzetten, zoals de redactie van HobbyHandig heeft bedacht.

Een minituintje van beton, dat was mijn bijdrage aan Creëer nr 4. Een lekker zomers item werd het toen de redactie van Creëer er prachtige foto’s van maakte met witte bloemen.

In de Creëer die najaar 2019 verscheen staat een mozaïekschaal gegoten van beton met zelfgemaakte mozaïekstukjes.

Anja de Heer maakte het ontwerp voor een babydeken voor HH 217. Het maaspatroon voor de eend werd door Nieuw Vermaak gemaakt.

Dat beton zo heerlijk veelzijdig is en prima combineert met hout kun je lezen in Hobbyhandig nr 216, waar je het ontwerp van de eend terug ziet als stippatroon.

Het toffe ontwerp van de eend is in HobbyHandig nr 216 terug te vinden in een borduurpatroon.

Giet zelf je betonnen plaat en stip er met behulp van het werkblad een superleuke Alpaca op. In Hobbyhandig nr 214 kun je er alles over lezen.

In de Creëer (voorjaar 2019) werd de bonbonschaal van beton een item binnen het thema “Retro graphic”. De rand van de bonbonschaal werd gestipt in een driehoekpatroon. Het bedenken van dit patroon was nog best even een dingetje, maar de redactie kwam met een goede tip.

Voor de Creëer (voorjaar 2019) leverde ik de werkbeschrijving en het stippatroon aan voor het stippen van een flamingo op een zelf gegoten betonnen plaat. Het stippatroon is vrij eenvoudig, maar door de manier van presenteren in de HobbyHandig ziet het er groots uit.

Als woondecoratie voor Pasen goot ik de eierring van beton. In de Hobbyhandig natural living staat de eierring afgebeeld met een windlicht, maar er past ook een cilindrische bloemenvaas in.

[popup_trigger id=”1464″ tag=”button”]Benieuwd hoe dit er uitziet?[/popup_trigger]

Hobby Handig nummer 211 beschrijft hoe je een rechthoekige plantenbak van beton maakt.

In de Creëer najaar 2018, (een special van Hobby Handig), staat beschreven hoe je cadeaulabels van beton kunt maken.

In Hobby Handig nummer 208 staat een werkbeschrijving voor een ronde plantenbak van beton.

Je kunt het zelf

Nieuw Vermaak wil graag de werkbeschrijvingen van leuke creaties met je delen, zodat jij thuis aan de slag kunt. De werkbeschrijvingen met stappenfoto’s zijn met veel zorg gemaakt, zodat ook jouw project gaat lukken. Mocht je toch nog een vraag hebben over een werkbeschrijving, aarzel dan niet om contact op te nemen. Er is altijd ruimte voor verbetering. Heel veel plezier gewenst met je project en oh ja, nog dit…de (gratis) werkbeschrijvingen zijn niet bestemd voor commercieel gebruik.

Wil je meer weten over het wassen, kaarden, spinnen, twijnen en haspelen van schapen- en alpacawol? Download hier je gratis DIY.

Heb je zin om je (natuur)wol een kleurtje te geven? In deze werkbeschrijving kun je lezen hoe je wol kunt verven met kant-en klare verf. Download hier je gratis DIY.

Maak je cadeautjes heel speciaal door er een origineel cadeaulabel van beton aan te hangen. Op de achterkant kun je een persoonlijke boodschap schrijven. Volg de stappen uit de werkbeschrijving en het gaat jou ook lukken om prachtige labels te maken! Download hier je gratis DIY.

Vind jij succulenten ook zo leuk? Maak dan eens zo’n leuke ronde plantenbak van beton om ze in te zetten en verf hem in je favoriete tint. Download hier je gratis DIY.